Finnestribet ferskvandsulk

Yes!

-Så kort kan det siges, når man lykkes med at fange en ny fiskeart...

Jeg var taget på endnu en fisketur med den gode fiskemakker Brian Kristensen. Denne gang ville vi satse på at finde og fange en finnestribet ferskvandsulk.

Vi har haft adskillige fisketure hver især, hvor vi havde blanket på det groveste, i forsøget på at fange den ellers livskraftige finnestribet ferskvandsulk.

Inden turen, drøftede vi pr. tlf. hvor og hvordan vi skulle gribe fiskeriet an. Jeg fortalte Brian om ét af de steder, hvor jeg af flere omgange havde forsøgt, men uden held. På én eller anden måde, fik Brian alligevel overtalt mig til, at vi skulle give spottet et forsøg. -Dette fortryder jeg nu ikke.

Vi startede fiskeriet efter mørkets frembrud. Efter relativt kort tid, lykkedes det mig at spotte, hvad der lignede en ferskvandsulk på bunden af åen. Men var det nu rent faktisk også en ferskvandsulk?

Desværre nåede jeg ikke at få præsenteret agnen. Et lille stykke regnorm agnet på en tanagokrog. Fisken var pist væk...

Efter måske en times fiskeri ved nogle forskellige stræk ved åen, spottede jeg endnu en ferskvandsulk. Denne gang var jeg ikke i tvivl. Godt nok et lille eksemplar, men derfor skulle der stadig fiskes til den. -Desværre gentog forsvindingsnummeret sig igen, og inden agnen nåede at blive præsenteret, var fisken væk og ude af syne.

Tålmodighed er en dyd, og heldigvis er jeg meget tålmodigt anlagt, hvilket da også betød, at jeg kort efter kunne spotte en tredje ferskvandsulk. - denne gang på et sted langs åen med lidt mindre strøm, hvilket betød at jeg bedre kunne præsentere agnen. -Fisken begyndte hurtigt at bevæge på sig, dvs. væk fra agnen, og lynhurtigt fik jeg justeret min pandelampe, så den kun lyste på det svageste lysniveau. Dette resulterede i, at fisken faldt til ro og blev liggende op ad en sten på størrelse med en knyttet hånd.

Herefter fik jeg endelig præsenteret det lille stykke regnorm foran ferskvandsulkens hoved, og uden tøven huggede den agnen. Et lille forsigtigt løft med stangen og krogholdet var sikret, og hurtigt kom den ind over land, hvor jeg kunne få den sikkert ned i fotoboksen med vand fra vandsystemet.

-Yes! Endnu en ny fiskeart til artsfisker CV'et.

Jul 7, 2021 | Fangstrapporter

Næste fangstrapport

Tidligere fangstrapport

Næste fangstrapport

Tidligere fangstrapport

Næste fangstrapport

Tidligere fangstrapport