Den drilske tangspræl

Der skal ikke herske nogen tvivl om at 2021 har været et fabelagtigt fiskeår for mit vedkommende indtil nu. Nogle gange føles det faktisk også som om, at jeg lykkedes med det meste som jeg sætter mig for, men...

Min nemesis, fisken jeg ikke har kunnet fange i snart 2 sæsoner, nemlig den drilske tangspræl.

Tangspræl er om nogen fiskearten, som har drillet mig mest i min tid som dedikeret artsfisker. Hvilket nok skyldes, at den er umådelig god til at gemme sig mellem tang og sten. Derudover det faktum, at det er relativt sjældent, at jeg i det hele taget har observeret fiskearten.

I nat var jeg igen igen, taget på et målrettet sats efter tangspræl. Denne gang, lykkedes mig minsandten at finde en tangspræl, som lå gemt i noget tang. Jeg placerede hurtigt mit lille stykke reje agnet på en str. 14 krog. Tangsprællen huggede hurtigt efter rejen. Desværre havde den svært ved at få krogen ordentligt ind i munden, og derved kunne den heller ikke kroges. -Fisken svømmede videre ind mellem tang og forsvandt ud af syne. P**.

Jeg valgte at blive ved tangplanterne i området i tilfælde af at den skulle vise sig igen. Mens jeg ventede på at tangsprællen skulle vise sig frem igen, skiftede jeg til en noget mindre tanagokrog. Nu jeg var sikker på at den kunne få krogen ordentligt ind i munden, såfremt at du skulle komme frem igen og hugge.

Denne beslutning skulle vise sig at være en god beslutning, for efter ca. 5 minutter kom tangsprællen frem igen. I de følgende 10-15 min. forsøgte jeg at fiske så tæt på tangsprællens mund som muligt. Dette var dog lettere sagt end gjort, da den konstant svømmede længere og længere ind mellem de mange tætte tangplanter.

Til sidst, lykkedes det mig dog at få præsenteret mit lille stykke reje foran tangsprællen. Efter lidt betænkningstid, valgte den at spise rejen. Da det sidste af rejen agnet på tanagokrogen, så ud til at være helt inde i munden på fisken, gav jeg et hurtigt tilslag.

Endelig kunne jeg få landet den længe ventet tangspræl.

Yes! Langt om længe!

Mega fedt, endelig at kunne vinge tangspræl af på mit artsfisker CV.

Udover tangsprællen, lykkedes det mig også at fange bl.a. spættet kutling.

Jul 6, 2021 | Fangstrapporter

Næste fangstrapport

Tidligere fangstrapport

Næste fangstrapport

Tidligere fangstrapport

Næste fangstrapport

Tidligere fangstrapport