Smerling

- måske den første stangfanget fra Danmark?

Den forgangne uge, har jeg arbejdet hårdt på at opstøve en smerling. Jeg har besøgt flere vandløb i eftermiddagstimerne, og talt med lodsejere.

I ingen af de vandløb jeg har besøgt, har jeg observeret smerling, og derfor var det også tvivlsomt om det overhovedet kunne lykkedes. Planen blev dog at starte sommerferien med en tur omkring solnedgang, da jeg havde en idé om, at de kom frem om natten for at søge føde.

Det tog mig kun 2 minutter at spotte den første, da mørket endelig faldt på. Ligesom med mine erfaringer med pigsmerlingerne, kunne jeg hurtigt konstatere, at smerlingen ikke kunne lide det kraftige lys fra min pandelampe.

-Der skulle dog ikke gå længe inden jeg spottede den næste og sikke en fin størrelse den havde. Lyset på pandelampen blev justeret ned til det svagest muligt lysniveau, og herefter blev en lille stump orm agnet på en tanagokrog serveret foran fisken.

Den tøvede heldigvis ikke, og med et forsigtigt løft i stangen kom smerlingen sikkert op i min hånd og herefter ned i min medbragte fotoboks fyldt med vand fra vandsystemet. Yes!

Måske den første stangfangede smerling i DK?

- omend ikke andet, så er det i hvert faldt en ny art til mit artsfisker CV.

Smerlingen, kom selvfølgelig tilbage i vandet, efter et par hurtige billeder. Som det fremgår at billederne, var smerlingen en gammel og slidt kriger, som derudover også havde hvad der lignede en frisk skade fra evt. en fugl.

Jul 2, 2021 | Fangstrapporter

Næste fangstrapport

Tidligere fangstrapport

Næste fangstrapport

Tidligere fangstrapport

Næste fangstrapport

Tidligere fangstrapport