Sortvels

- En kold nat i januar

Efter hektisk fiskeår i sidste år og en meget tiltrængt juleferie, var batterier igen ladet op til endnu en fisketur.

Jeg besluttede lidt spontant kl. 22 d. 2. januar, at tage på en lille artsfisketur. Første stop var ved en lokal sø, hvor jeg hurtigt fange hork, aborre og trepigget hundestejle. –Herfra var planen at kører en længere tur mod et østjysk havneområde i jagten på lidt forskellige fiskearter, herunder den eftertragtede sortvels.

Sortvels - Artsfiskeri - Artsfiskeri.dk - Mark Hemmingsen

Da jeg ankom ved havnen, var der roligt og tørt, så jeg fik hurtigt pakket nogle stænger ud og monteret en modificeret fladfiskeforfang, hvor der kun er en enkelt krogtjavs og linestykket ned til loddet kortet af. På krogen blev monteret rejer, og tacklerne blev nu firet ned forskellige steder langs boltværket ved havnen. 

Sortvels - Artsfiskeri- Artsfiskeri.dk - Mark Hemmingsen

Der skulle gå nogle timer inden jeg fik første rigtige hug fra en fisk, men den blev det desværre hængende. Ca. 30 min. senere kom der igen et godt hug og denne gang, sad den ønskede fiskeart på krogen. Nemlig en flot sortvels. Efter et par hurtige fangstbilleder fik sortvelsen sin frihed igen. Jeg missede et hug mere og lidt efter kl. 5.00 valgte jeg at stoppe og lettere gennemblødt efter de mange kraftige regnbyger, kunne jeg glad kører den lange tur hjem igen.

Jan 3, 2022 | Fangstrapporter

Næste fangstrapport

Tidligere fangstrapport

Næste fangstrapport

Tidligere fangstrapport

Næste fangstrapport

Tidligere fangstrapport