Årets første tangspræl

Efter en gang Covid-19, var det langt om længe tid til en ordentlig fisketur igen.

”Ferien” hjemme i sengen, gav mig masser tid til at tænke over mit fiskeri, og ikke mindst hvor jeg skulle forsøge mig, på min næste fisketur…

-Beslutningen endte med et sats efter den drilske tangspræl.

Da vejret gav en lille åbning i nat ved bæltet, var det bare at hanke op i sig selv og komme afsted. Som sagt, så gjort.

Jeg ankom ved fiskepladsen ca. 23.20, og udstyret med en lille UL-stang og et rig med et splithagl og en lille tanagokrog agnet med lidt reje, var mission tangspræl i gang.

På de mange tidligere ture efter tangspræl, har jeg ikke haft det store held med at finde tangspræl i vandet, da fiskearten dels er både lille og vældigt godt kamufleret. Derudover er de mestrer i at gemme sig blandt tang, sten og muslinger. Derfor valgte jeg en anden taktik denne gang.

Jeg havde medbragt en noget kraftigere lampe, som bedre kunne lyse bunden op, denne strategi skulle vise sig at være den helt rigtige vej at gå.

Tangspræl - Artsfiskeri.dk - Mark Hemmingsen

Jeg nåede blot at fiske i 10 min. så spottede jeg den første tangspræl og minsandten om den ikke var på rov. Den lå lige så fint snoet mellem muslinger og tang på bunden, og med små mellemrum svømmede den hurtigt frem og snuppede sig et måltid af tanglopper og mysis. Men nu kom problemet så, for hvordan fisker man til en lyssky tangspræl, uden at den flygter? Tja, meget simpelt, man lyser ikke direkte på den. Derfor blev min lampe placeret strategisk i hjørnet af mit tungevindue, så jeg kun lyste perifert på fisken, men samtidig sikrede tilstrækkeligt med lys, således at jeg kunne fiske til tangsprællen.

Tangspræl - Artsfiskeri.dk - Mark Hemmingsen

I første forsøg viste tangsprællen med det samme interesse for mit AAA-splithagl, men efter lidt vrikkende bevægelser med tanagokrogen agnet med lidt reje, inhalerede tangsprællen hurtigt denne i stedet. Et hurtigt modhug og et forsigtigt løft med stangen, kunne jeg nu knytte hånden.

Mission tangspræl var en succes!

Tangspræl - Artsfiskeri.dk - Mark Hemmingsen

Men…

Måske der gemte sig flere tangspræl i området?

Tja, kun en måde at finde svaret og det er ved at fiske videre.

Efter ca. 90 min. fiskeri, havde jeg fanget 3 tangspræl, og et skifte til en ny tanagokrog var nødvendigt. Midt i mit skifte af krog, kunne jeg høre en velkendt stemme oppe fra stranden der sagde “Hvem der?” Det viste sig at være Jørn Nordahl. Og i Jørns gode selskab, kunne jeg nu fortsætte min mission tangspræl.

Tangspræl - Artsfiskeri.dk - Mark Hemmingsen

Kort efter Jørns ankomst lykkedes det mig at fange yderligere en tangspræl, således at jeg nu havde fanget hele 4 eksemplarer på turen. Det lykkedes mig at spotte yderligere 3 tangspræl, men bølger, manglende koncentration og kræsne fisk, var nok mest af alt skyld i at slutresultatet endte på 4 tangspræl efter små 3 timers fiskeri i det kolde vand.

Tangspræl - Artsfiskeri.dk - Mark Hemmingsen

Alt i alt en fremragende fisketur efter tangspræl, som gik over alt forventning.

*Slutteligt vil jeg takke Jørn for godt selskab og for hjælp med at tage nogle fangstbilleder af fangsten.

Feb 19, 2022 | Fangstrapporter

Næste fangstrapport

Tidligere fangstrapport

Næste fangstrapport

Tidligere fangstrapport

Næste fangstrapport

Tidligere fangstrapport