Grov tunge

Jeg havde egentligt ikke nogen ambition om at denne weekends fiskeri skulle føre noget specielt med sig, men...

Jeg havde skrevet lidt med en fisker ved navn Casper Ottenfeldt-pedersen fra Sjælland. Han ville gerne på tur i det jyske i forsøget på at få sig nogle flere arter. Da vi nærmede os weekenden fik jeg vist Casper lidt rundt, samt drøftet en masse taktik. -For et er at finde fiskene, noget andet er at fange dem. Fiskeriet gik rigtig godt, men selv fik jeg guidet mere end jeg fik fisket, hvilket er lidt uvant for mig.

Kort inden vores tur rundt i det det jyske sluttede lørdag morgen, spottede jeg i det sidste mørke, en flot fisk. Faktisk var jeg ved at træde på fisken, da det blot lignede en sten på bunden. Rent instinktivt fik jeg stoppet op i absolut sidste øjeblik. Ved et grundigt syn på stenen, kunne jeg konstatere at det ikke var en sten, men derimod en stor og flot tunge. Tungen lå godt kamufleret med det fineste mørke mønster. Jeg hurtigt fjernet trekrogen på mit hvarre-rig, som jeg indtil da havde fisket med. Herved kunne jeg nu agne en halv sandorm på den tilbageværende str. 6 wide gape krog.

Roligt fik jeg placeret sandormen foran den store tunge, med det resultat at tungen begyndte at bevæge finnerne lystigt. Med et snuppede tungen sandormen i en hurtig mundfuld. Desværre gav tilslaget ikke pote, da sandormen blot blev trukket nedover krogspidsen. Tungen derfor ikke blev kroget.

Til mit held blev tungen liggende på bunden. Med sandormen rettet på plads på krogen, fik jeg igen placeret sandormen foran tungen. Dog var den denne gang lidt mere tøvende, og først da jeg forsigtigt løftede sandormen op over munden på den inhalerede den sandormen. Jeg lod tungen få sandormen ordentligt ind i munden, indtil hele sandormen ikke længere var synlig. Herefter gav jeg et godt tilslag med min lille isfiskestang. Nu brød helvede løs og jeg fik mig en super nervepirrende fight. Der blev både flået line af hjulet og min isfiskestang blevet bøjet godt sammen. Da jeg endelig fik tungen fightet helt hen til mit tungevindue, fik jeg med et solidt greb håndlandet den store flotte tunge. Yes! -Uden tvivl en ny PR!

Vi gik kortvarigt i land og fik nogle gode billeder af tungen. Desværre nåede vi ikke meget fiskeri derefter, da en stor regnbyge brat stoppede vores fiskeri, og vi valgte derfor at stoppe og kalde det afslutningen på vores lille jyske rundtur.

Efter et nogle timers velfortjent søvn, kunne jeg om eftermiddagen mærke, at jeg ikke var helt færdig med at fiske denne weekend, og kursen sat mod Vestjylland i håbet om en havbars eller 2.

Jeg fiskede i den sidste times tilbageværende lys, så fiskeriet skulle foregå effektivt, hvilket betød at jeg fiskede ca. 15 min. ved høfden, og når jeg så ikke så eller mærkede tegn på havbarsenes tilstedeværelse, gik jeg videre til en ny høfde, og påny fisker ved denne i ca. 15 min.

Et par høfder inde i fiskeriet, var der gang i vandet ude foran mig, jeg kunne tydeligt se et par rovfisk, som var på jagt i overfladen. Herfra tog det mig kun 4-5 kast i området før en god havbars huggede på min gummishad, og efter en spændende fight med en del udløb, en tur ned på nogle meget glatte sten, kunne jeg nette en flot havbars.

Yes! –endnu en PR!

Alt i alt blev mit fiskedøgn i hhv. Øst- og Vestjylland en uventet succes med 2 nye personlige rekorder i hhv. tunge og havbars.

Sep 12, 2021 | Fangstrapporter

Næste fangstrapport

Tidligere fangstrapport

Næste fangstrapport

Tidligere fangstrapport

Næste fangstrapport

Tidligere fangstrapport