Tigerørred

- min første fangst i 2023

Tigerørred - Artsfiskeri - Artsfiskeri.dk - Mark Hemmingsen

Det nye år skulle skydes i gang på en eller anden måde, og valget endte på en tur til en af de mange lokale put and take søer hér i det midtjyske.

Jeg bruger sjældent tid på de danske put and take søer, da jeg føler mig mere tiltrukket af tanken om vilde og selvproducerende fiskebestande, men jeg er ikke så hellig, at jeg for tid til anden ikke kan nyde et par fisketure i en put and take sø.


Da jeg som helt ung lystfisker har fanget rigeligt med regnbuer, er det mest ørredarter og -hybrider, såsom kildeørred, rødding, brødding, bækørred og tigerørred, også kaldet specielørreder indenfor put and take verdenen, som nu om dage har min interesse. Disse såkaldte specielørreder, er ikke særligt specielle, men kaldes sådan, da de i mindre grad udsættes put and take søer end de mere almindeligt kendte regnbueørreder.

Grunden til, at jeg har mere interesse for kildeørred, rødding, brødding, bækørred og tigerørred, skyldes at de er super flotte og tilmed ofte kæmper bedre end regnbueørreder på UL-grejet.


Derfor faldt valget af sø selvfølgelig på én af dem, som udsætter nogle af disse specielørreder. Efter ca. en times fiskeri på lidt forskellige pladser i søen, samt lidt agnskift, kom jeg til en plads, hvor jeg før har set fisk ved.

Denne dag , var pladsen dog forholdsvis stille. Efter omtrent 15 min. fiskeri, havde jeg en følger med helt inde foran, men desværre tog den ikke mikroblinket. Flere kast senere, var fisken ikke længere til at se i området, og jeg skiftede agn til en lille gummi orm monteret på et jighoved. Desværre gav dette agnskifte heller ikke noget brugbart resultat, hvorfor jeg atter skiftede tilbage til samme mikroblink i Clown-edition farverne. Et mønster som jeg har fanget mange havørreder på ved kysterne og fjordene i den kolde periode, hvorfor jeg har stor tiltro til at dette farve mønster i hvid og pink, nok skulle kunne tricke en specielørred. Et par kast senere lander blinket påny et stykke ude i søen, og efter et spinstop ude i kastet, var der pludselig fast kontakt. Et kontant modhug med UL-stangen og fast fisk var en realitet.


Efter en herlig fight på det ultra lette grej, fik jeg sikkert landet en super flot tigerørred, som efterfølgende blev vejet til 2,5 kg.

-Sikke en herlig start på et nyt fiskeår.

Tigerørred - Artsfiskeri - Artsfiskeri.dk - Mark Hemmingsen

Jan 03, 2023 | Fangstrapporter