Ny PR tungehvarre og tangsnarre

Selvom jeg før har fanget både tungehvarre og tangsnarre, så kommer hér lige en beretning mere...

Jeg var først taget afsted til en Østjysk havn fredag aften i håbet på nogle nye arter, men efter kun at have fanget en enkelt toplettet kutling efter et par timers fiskeri, valgte jeg ved midnatstid at køre til en østjysk kyststrækning. Her ville jeg se om der skulle være kommet et par pighvarre ind på lavt vand. Desværre så jeg ingen pighvarre, men til min store overraskelse, var der tungehvarre i store mængder. Helt paf over mængden af tungehvarre, og det faktum at jeg havde kørt til Nordjylland i midten af den forgangne uge for at fange min første tungehvarre, virkede nu helt åndsvagt. Derfor fik jeg rigget mit pighvarre setup om til et forfang med et AAA-splithagl og en lille tanagokrog i stedet. Herfra skulle der ellers fiskes efter de største af tungehvarrene, for der var bestemt en realistisk mulighed for, at jeg kunne forbedre min personlige rekord i løbet fisketuren.

Efter at have fisket omtrent 30 min. spotter jeg en rigtig pæn tungehvarre. Det er svært at vurdere størrelsen på fiskene gennem tungevinduet, men der var ingen tvivl om at der var tale om en ny PR, hvis jeg kunne få den til at hugge. Tungehvarren ville dog hverken hugge på mine medbragte rejer og sild, så i stedet kom 2 små friskfangede mysis på tanagokrogen. Nu gik der ikke længe inden tungehvarren resolut svømmede et par cm frem og inhalerede krog og mysis. Et lille tilslag, og op kom en rigtig flot tungehvarre. Jeg fik hurtigt målt fisken til 16,1 cm. Yes! Uden tvivl ny PR.

Tangsnarren derimod, var lidt mere en tilfældighed at jeg overhovedet endte med at spotte den, for efter at jeg havde gennemsøgt kyststrækningen for tungehvarre, og i denne forbindelse gået uden om et lille stenrev der er langs kysten, blev jeg grundet vinden og bølgerne, på vej tilbage mod startstedet desorienteret, og endte inde over stenrevet med tungevinduet. Til alt held, spottede jeg dog en kæmpe tangsnarre ved en stor sten dækket af alger. Efter at have placeret min agn på en lille sandplet ved siden af stenen, kom den hurtigt frem og inhalerede den agnede mysis. Da tangsnarren sikkert lå i tungevinduet, var jeg ikke i tvivl, denne var klart ny personlig rekord. Yes! Målebåndet viste at den var 17 cm, så en klar forbedring af min egen rekord.

I løbet af et par timer lykkedes det mig at fange 5 tungehvarre og 1 tangsnarre..

Både tungehvarren på 16,1 cm og tangsnarren på 17 cm er potentielle danske rekorder, og er netop tilmeldt rekordkomiteen.

Toplettet kutling - Artsfiskeri - Artsfiskeri.dk - Mark Hemmingsen
Tungehvarre - Artsfiskeri - Artsfiskeri.dk - Mark Hemmingsen
Tangsnarre - Artsfiskeri - Artsfiskeri.dk - Mark Hemmingsen
Tangsnarre - Artsfiskeri - Artsfiskeri.dk - Mark Hemmingsen

Maj 8, 2021 | Fangstrapporter