Havbars

- Mission 60 cm+

Jeg har siden min mission om at fange en 60cm+ havbars sidste år, som jeg desværre ikke fik succes med, ikke gjort andet end at forberede mit udstyr til ug, og ellers vente på at jeg i år kunne komme ud at jagte det vestjyske sølvtøj.

Jeg har ikke rigtigt følt for fiskeriet og vejret før i går, hvor alt bare føltes korrekt, og årets første fisketur efter havbars løb af stablen.

Selvom aftenens sidste halvanden times fiskeri kun gav et hug, gør det ikke så meget, når det nu var en smuk havbars på 61,5 cm og 2,54 kg som valgte at hamre på min jig. -Dog slap jeg ikke for spænding, for efter at have kroget havbarsen, tonsede den ud og væk fra høfden i en uhørt fart, og efter et udløb på ca. 20-25 meter, kiler min jig/line sig urokkeligt fast mellem 2 sten. Havbarsen var ikke til at mærke og nu tænkte jeg blot på at få min jig retur, men fast sad den altså. Efter at have rykket godt til af flere omgange uden resultatet, gav jeg lidt løsline og rykkede endnu engang godt igennem, med det resultat at jiggen/linen pludselig var fri. Herefter var det blot som om, at jiggens vægt blot fulgte med ind mod høfden, og jeg var af den sikre overbevisning, at jeg trods alt havde reddet min jig. Men hvad pokker, nu gav havbarsen sig tilkende... Efter en god fight og sikker netning, kunne jeg juble over at min mission om at fange en 60 cm+ havbars, nu var en succes.

Havbars - Artsfiskeri - Artsfiskeri.dk - Mark Hemmingsen

Aug 12, 2022 | Fangstrapporter