Fiskeart nr. 104

- Tungehvarre

Efter vores seneste succestur, hvor Brian og jeg fandt både snippe, glastunge og tungehvarre på en nordjysk kyststrækning, var der én ting, der stadig nagede mig gevaldigt.

-For i samme øjeblik, som Brian fangede den første stangfangede tungehvarre, smuttede den tungehvarre, som jeg fiskede til ud af syne. Et par minutter inden havde jeg spottet en underlig fisk, som først huggede ud efter mit lille stykke sandorm agnet på tanagokrogen. Desværre fik jeg ikke sat krogen ordentligt, og herefter viste den specielle fladfisk slet ikke interesse for agnen mere. Efter at have nærstuderet Brians tungehvarre, vidste jeg med mig selv, at det var en tungehvarre, som jeg havde fisket til…

Dagene efter turen, nagede tanken om den undvigende tungehvarre mig konstant.

Af denne grund, fik jeg den spontane idé, at det var nu eller aldrig, hvis jeg skulle have en realistisk mulighed for at fange en tungehvarre. For hvem ved, hvor længe at tungehvarrene ville være at finde på lavt vand på denne kyststrækning?

Jeg ankom til kyststrækningen ved 22.00, og hurtigt fik jeg waders på og klargjort mit tungevindue og fiskestænger. Det tog mig kun ca. 10-15 min, før jeg spottede 2 tungehvarre lige ved siden af hinanden. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at min puls ikke steg bare en lille smule ved synet af en potentiel ny fiskeart til artfisker-CV’et. Desværre skulle tungehvarrene vise sig fra deres forsigtige side, og jeg skulle skifte agn af flere omgange, før den ene af fiskene huggede på et lille stykke reje. Yes! Tungehvarren var sikkert oppe i tungevinduet, og fiskeart nr. 104 var en realitet…

Selvom jeg mest af alt havde lyst til at slutte turen, valgte jeg at fiske videre, og kort efter joinede Brian i jagten på en ny rekord tungehvarre. Vejrforholdene var ganske fine, og i løbet af aftenen spottede jeg omtrent 25-30 tungehvarre, dog lykkedes det mig kun at få lokket 4 dem til at hugge. Derudover bød turen også på glastunger, slethvarre og stor tangnål.

Tungehvarre - Artsfiskeri - Artsfiskeri.dk - Mark Hemmingsen
Tungehvarre - Artsfiskeri - Artsfiskeri.dk - Mark Hemmingsen

Maj 4, 2022 | Fangstrapporter