Pigsmerling, m.fl.

En herlig og uforglemmelig weekend i fiskeriets tegn med fiskemakkeren Brian Kristensen. Vi fik bogstaveligt talt fisket Danmark rundt. Målsætningen var en pigsmerling til Brian, og måske en ny pr. pigsmerling til undertegnede. Når jeg kigger tilbage, må jeg bare konstatere, at vores fiskeri gik over al forventning.

Inden turen og under turen, var der en del arbejde med at få fat i relevante lodsejere. Derudover blev vandløb, søer, m.m. nærstuderet, og først herefter, gik det egentligt fiskeri i gang.

Fredag eftermiddag startede med nogle saltvandsarter, og natten til lørdag fiskede vi grundigt efter pigsmerlinger. Brian fik sin første pigsmerling. Jeg selv fiskede målrettet efter eksemplarer i rekordstørrelse. Største pigsmerling jeg fangede målte hele 8,4 cm. Hvilket dermed er ny potentiel dansk rekord.

Næste nat, blev der satset på hvidfinnet ferskvandsulk. Efter hvad der føles som et par timers fiskeri i mørket, lykkedes det mig endelig at fange min første hvidfinnet ferskvandsulk. Ferskvandsulken målte hele 9,4 cm, hvilket gør den til en potentiel ny dansk rekord.

Da vi ca. kl. 1 i morges begge havde fanget os et eksemplar af ferskvandsulk, var vi begge trætte, men...

Vi var samtidig enige i, at vi ikke kunne ignorerer det faktum, at der af Jørn Nordahl var blevet fanget 3 stk. af fiskearten lille hundefisk i vestjylland kort forinden, og derfor satte vi kursen direkte mod Oksbøl...

Efter et par timers fiskeri og vandring i området ved Ål Præstesø, var det ikke lykkedes os at finde noget tegn på liv i vandet. Ud af det blå, skete så dét vi havde håbet på...

-et lille område viste tegn på liv, og herfra havde vi ca. en times fiskeri, hvor vi begge fangede mange eksemplarer af lille hundefisk.

Indimellem al nattefiskeriet, lykkedes det mig også at fange suder, flire, brasen til årets artsjagt.

Men hér slutter historien ikke...

For med fiskearterne suder, flire, brasen, hvidfinnet ferskvandsulk og lille hundefisk, har jeg nået endnu en milepæl i mit artsfiskeri, for nu jeg oppe at have fanget hele 71 forskellige fiskearter indenfor dansk farvand i dette kalender. Tænk lige over dét, 71 fiskearter er jo absurd mange. Måske jeg trænger til lidt velfortjent ferie. -Host, mener selvfølgelig "fiskeferie"...

Slutteligt, skal lyde en stor tak til Brian Kristensen for en mere end godkendt fiskeweekend.

Jun 20, 2021 | Fangstrapporter

Næste fangstrapport


Næste fangstrapport


Næste fangstrapport