Et par pæne skægtorsk

Et sats ved den jyske vestkyst resulterede i nat i et par pæne skægtorsk.

Jeg ankom til havneområdet midt om natten, og udstyret med rejer og børsteorm. Jeg var klar til at fange mig en ny art. Målet var at fange en skægtorsk.

Skægtorsk har jeg søgt efter på den Jyske vestkyst af flere omgange, men uden held. Primært har jeg ledt efter dem langs moler og høfder langs vestkysten. Hér opholder mindre skægtorsk sig med års mellemrum helt tæt på land. Men de år, hvor jeg har søgt, har jeg kun stødt på de tusindvis hvillinger og sej. Vestkysten normalvis er fyldt med hvillinger og sej i sommermåneder, men skægtorsk er en helt anden sag.

Min tilgang til fiskeriet var at fiske med et sildeforfang og agne krogene med børsteorm. På denne måde kunne jeg fiske ved bunden og et stykke op i vandsøjlen. Der gik ikke længe efter, at jeg havde kastet tacklerne ud, samt fået udstyret mine 2 stænger med åleklokker, før der var bud efter børsteormene. -Ind kom en fin lille skægtorsk!

Yes! Endnu ny art til mit artsfisker CV.

Herfra var det blot at fiske videre i jagten på en ny PR skægtorsk. Og et godt stykke inde i natten lykkedes det mig blandt flere små skægtorsk at fange mig en ny PR som målte 19,5 cm.

Det var som om at mindre stimer af skægtorsk cirkulerede i havneområdet, for i 10-15 min. intervaller, var der hhv. flere hug efterfulgte af en periode uden nogen hug. Dette mønster fortsatte natten igennem.

Udover skægtorsk, fangede jeg et par små skrubber, som også lod sig friste af børsteormene på sildeforfanget. Derudover havde jeg også flere hug fra ål, hvor der var efterladt tydeligt bevis i form af slim.

Uden tvivl en begivenhedsrig nat med både flere fine fangster og et godt selskab.

Sep 21, 2021 | Fangstrapporter

Næste fangstrapport

Tidligere fangstrapport

Næste fangstrapport

Tidligere fangstrapport

Næste fangstrapport

Tidligere fangstrapport