Årets første stenbider

I går aftes tog jeg på fisketur i stræben efter min første stenbider i år. Vejret var perfekt, og udstyret med pandelampen, blev vandet langs havnekanten lyst op.

Efter ca. 1 times ”fiskeri” var der ingen gevinst, da jeg ingen stenbider havde observeret. Kort før jeg skulle til at pakke sammen, og kalde dét en aften uden fangst, spottede jeg en lille nuttet grøn stenbider-yngel på ca. 5-7 cm.

Stenbider - Artfiskeri.dk - Mark Hemmingsen

Hurtigt fik jeg skiftet til en lille tanagokrog, men desværre blev fisken skræmt af min lyskilde. Kort efter, spottede jeg endnu en lille stenbider i samme størrelse, men, endnu engang var resultatet en skræmt fisk.

På vej tilbage til startstedet for at afslutte fisketuren, spottede jeg en større finne, som bevægede sig meget lystigt op ad havnevæggens bevoksning. Minsandten om det ikke var en pæn stenbider, som var yderst aktiv.

Hurtigt fik jeg atter skiftet tilbage til min str. 12 krog og agnet med et mindre stykke friskfanget børsteorm. Efter et par mislykkedes forsøg, hvor stenbideren nuppede min børsteorm, fik jeg i tredje forsøg kroget stenbideren, og op kom en flot rød han stenbider.

-Aftenens tur var en succes!

Mar 23, 2022 | Fangstrapporter

Tidligere fangstrapport

Tidligere fangstrapport