Et gensyn med Stewen Dale

Stewen Dale kontaktede mig kort tid efter vores seneste tour de Danmark, da han gerne ville genbesøge en sø, hvor vi på den seneste tur, ikke lykkedes med at finde og fange nogle græskarper.

Stewen ville gerne have revanche og dette ville jeg selvfølgelig gerne hjælpe med til. Da jeg ankom til søen, var Stewen allerede ankommet til søen, og selvom han endnu ikke havde fanget en græskarpe eller set tegn på dem, så fik jeg hurtigt øje på lidt aktivitet på det brød, som han havde smidt ud på søens overflade.

-Der var rigeligt gang i sølvkarusserne, men med et forsøgt et stort stykke brød fra overfladen, efterfulgt af et stort plask. Uden tvivl, var der tale en om græskarpe, som havde indfundet sig i området, og tilmed var den formodentligt sulten. Hurtigt fik jeg guidet Stewen til at smide lidt mere brød ud på overfladen, og med et stykke brød agnet på en løs karpekrog, fik han lagt et kast ud i området, hvor græskarpen lige havde vist sig i overfladen. Jeg når lige at fortælle Stewen, at det var vigtigt at han ventede med at give slag, hvis græskarpen tog brødet i overfladen, da man ofte misser hugget, hvis man giver for hurtigt tilslag, men...

Mens vi står at taler, ser jeg pludselig at Stewen står med en stang, som bøjer kraftigt.

Græskarpen havde taget brødet på overfladen i en enkelt mundfuld, og uden at vi havde set det, kroget sig selv. Dette betød at Stewen nu var spændt op med en fin græsser for enden af linen. Efter en god fight, fik jeg skovlet græskarpen i Stewens net, og en high five blev givet.

Stewen Dale - Græskarpe

Efter nogle hurtige billeder, fik Stewen genudsat hans første græskarpe, og kort efter tog han og hans norske venner retur mod færgen til Norge. Selv blev jeg ved søen, og efter en times fiskeri og en god håndfuld sølvkarusser, fik jeg et god hug på flådstangen med majs. -Kort efter gled en flot græsser i nettet, og jeg kunne nu kalde det endnu en vellykket fisketur.

Græskarpe - Artsfiskeri - Artsfiskeri.dk - Mark Hemmingsen
Sølvkarusse - Guldfisk - Artsfiskeri - Artsfiskeri.dk - Mark Hemmingsen

Jul 03, 2022 | Fangstrapporter