Danmark rundt

- med Stewen Dale

Forud for weekendens fisketur med den dygtige norske artsfisker Stewen Dale, havde han kontaktet mig, og spurgt om jeg ikke kunne vise ham rundt i Danmark, med henblik på at fange nogle af de fiskearter, som han vidste at vi fanger i Danmark, men som han ikke har kendskab til fra Norge, og selvfølgelig, blev der hurtigt svaret med et "ja", det vil jeg selvfølgelig gerne.

Vi gik herefter i gang med at planlægge rundturen, og da Stewen endelig ankom til min bopæl i midtjylland, fik vi i bilen hurtigt drøftet planen påny, hvorefter vores fisketur rundt i det danske land, kunne begynde. -Tour de Danmark, blev i den grad en succes med flere spændende og nye fiskearter til Stewen.

Fisketurens første stop, blev gjort ved sø i Østjylland, hvor efter lidt tid, fik overlistet et par fine båndgrundlinger. Et par fotos blev taget og vi var hurtigt videre til et nyt fiskevand, hvor vi skulle forsøge at fange et par græskarper, men vejret denne dag, var desværre ikke med os, for det var overskyet og koldt, hvilket absolut ikke er det bedste vejr til græskarper. -Vi fiskede et par timer ved søen, men det dårlige vejr, bevirkede at vi absolut ingen tegn så på aktive græskarper.

Stewen Dale - Båndgrundling
Rudskalle - Artsfiskeri - Artsfiskeri.dk - Mark Hemmingsen
Båndgrundling - Artsfiskeri - Artsfiskeri.dk - Mark Hemmingsen

Af denne grund, valgte vi at køre videre til en å-strækning, hvor vi efter solnedgang, skulle forsøge os efter smerling. Vi fik hurtigt spottet nogle smerlinger ved grusbunden, og efter omtrent en halvtimes fiskeri, lykkedes det endelig, efter flere mislykkede forsøg på at kroge åens smerlingerne, at kroge et flot eksemplar. Et par hurtige fotos senere, fik vi genudsat smerlingen og sat os i Stewen bil, hvorefter vi kørte i retning af Sjælland for at fange en pigsmerling.

Stewen Dale - Smerling
Elritse - Artsfiskeri - Artsfiskeri.dk - Mark Hemmingsen

Midt om natten, ankom vi ved den sjællandske å, hvor vi skulle forsøge os efter pigsmerling. Vi fiskede indtil solnedgang, men trods masser af anstrengelser, mistede Stewen krogholdet til en pigsmerling, da den endelig huggede, og Stewen var ikke længere så begejstret. Sjældent har jeg set en så ihærdig indsats fra en artsfisker, og der var ingen tvivl om at Stewen, ikke ville omgive denne fiskeart, men...

Solen var nu på vej op, det var nu blevet morgenstund, og vi blev enige om at måtte videre. Turen gik nu tilbage til Jylland, hvor vi skulle se om vi kunne fange fiskearten "lille hundefisk". Kort før vi nåede til Storebælt, måtte vi dog give efter for søvnmanglen, og tage en kort lur på en rasteplads. efter ca. 1 times søvn, fortsatte vi turen og endte efter en god køretur ved Vestjylland, hvorfra vi skulle vandre en lang tur i et flot vestjysk naturterræn, indtil vi ankom til en større sø. Her fik Stewen hurtigt hug på det lille stykke regnorm fisket under et lille flåd. Endnu en ny fiskeart til Stewen var en succes og efter et par gode fotos, fiskede vi videre. Mens jeg selv kæmpede lidt med at finde fiskene, lykkedes det Stewen at fange et stort eksemplar af en "lille hundefisk", som målte hele 6,7 cm. Denne fangst, er faktisk en markant forbedring af den gældende danske rekord, hvilket er pænt imponerende af min norske fiskemakker. -Godt fisket Stewen!

Stewen Dale - Lille hundefisk
Lille hundefisk - Artsfiskeri - Artsfiskeri.dk - Mark Hemmingsen

Slutteligt, tog Stewen efter at have sat mig af ved min bopæl, turen videre til en sidste sø, hvor han lykkedes med at fange endnu ny fiskeart, da han efter lidt besvær fandt en stime europæisk bitterling.

Stewen Dale - Europæisk bitterling

Alt i alt, en herlig tur rundt i det danske land, hvor vi fik delt mange erfaringer om artsfiskeriet i både Norge og Danmark, og ikke mindst en masser nye fiskearter til Stewens artsliste.

På turen rundt i Danmark, lykkedes det mig udover at hjælpe Stewen til nye fiskearter, også at fange fiskeart nr. 45, 46, 47, 48, 49 og 50 i form af rudskalle, båndgrundling, elritse, lille hundefisk, bækørred og regnbueørred til årets artsjagt.

Tak til Stewen for godt selskab og en passioneret artsfisketur rundt i hele Danmark. -Det er altid fedt at møde nye ligesindede- og supernørdede artsfiskere.

Bækørred - Artsfiskeri - Artsfiskeri.dk - Mark Hemmingsen
Regnbueørred - Artsfiskeri - Artsfiskeri.dk - Mark Hemmingsen

Jun 06, 2022 | Fangstrapporter